Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Masters - träning & tävling

Masterssimning är en tränings- och tävlingsform för vuxna simmare, från 20 år och utan åldersgräns uppåt. För varje år har masterssimningen ökat och i landet räknas nu tusentals utövare, knutna till Svenska simförbundet.

 

Du behöver inte ha tävlingssimmat som ung för att delta i vår verksamhet. Men du ska kunna hänga med på våra simpass i gruppen. KSLS har också grupper i teknikcrawl och teknik för övriga simsätt om du vill utveckla din simning för att sedan kunna gå vidare till mastersgänget.

 

Masters handlar om att hålla sig frisk och stark med regelbunden simträning och kanske någon trevlig tävling som motivation för att simma regelbundet.


Genom masters får du möjlighet att träffa andra med samma intresse för simning och knyta vänskapsband, både i Sverige och på internationell nivå.

 

För att vara med i KSLS mastersgrupp vill vi att du:

-Har intresse för att utveckla din simträning.

-Trivs med gruppträning.

-Behärskar de fyra simsätten.

-Kan voltvända i frisim.

-Klarar att under ett träningspass på en timma simma 2 000 - 2 500 meter.

 

Tävling i masters

Tävla är absolut inte något måste, men stärker vår gemenskap och ger lite extra motivation för att utvecklas i simträningen.

 

Det finns flera roliga tävlingar att delta på, t ex Nordiska Mästerskapen, öppna Masters DM i Stockholm (Järfälla) och Skåne (Lund), Danska sprinttävlingen på Kastrup, SM, EM och VM. I svensk simidrotts tävlingskalender syns vilka tävlingar som är öppna för Masters.  Vid masters tävlingar tävlar man mot andra i samma åldersgrupp, uppdelade i fem-årsintervaller.

 

Vi hälsar dig välkommen till ett trevligt gäng som vill ha kul med sin simning. Varmt välkommen att komma och provträna på något av våra pass. 

 

Vid frågor angående masters, kontakta Maria Norberg alt kansli@ksls.se 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kristianstads SLS, 02/03 15:50 
Kristianstads SLS, 23/02 16:55 
Kristianstads SLS, 18/02 19:35 
Kristianstads SLS, 15/02 21:20 
 
Sponsorer