Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Välkommen till Kristianstads SLS

Bli partner

All info här!

KSLS Webshop

Profilprodukter

Boka plats

till kurser & tävlingar

Nyheter

Nyhetsbrev
2024-04-04 20:00

Hej aktiva, samarbetspartners, anställda, ideella och vårdnadshavare i Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap!

 

Vilken start på året! Alla våra aktiviteter är i full gång och våra idrottsliga prestationer syns i vattnet men även på t.ex. Nordöstra Skånes Idrottsgala där våra simmare uppmärksammades såväl av Kommunen som av galan med nominering av Olivia Klint Ipsa och vinst till Vicky Luc. Även SkåneSim har premierat Vicky Luc medan Olivia Klint Ipsa blev utsedd till årets stjärnskott av svenska simidrottsförbundet. Och våra Mastersimmare, vilka prestationer vid SM – Vi syns!

 

Årets årsmöte är genomfört, år 2023 lagda till handlingarna och stort tack till avgående styrelseledamöter, er som belönades för klubb- och åldersrekord men ett särskilt tack till er som skickat in motioner. Jag vill tacka för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för en förening i fortsatt tillväxt – Vi utvecklas! 

 

Vi behöver fortsätta utveckla vår verksamhet och framför allt få en stabil ekonomi. Kostnadsökningarna slår hårt mot oss, men då gäller det att precis som under pandemin, inte ställa in utan tänka om. Alla ni som har goda idéer eller annat om hur att öka vår attraktionskraft etc får gärna höra av er. T.ex. kan ni inte få med era företag den 6 augusti i Helge River Meet? – Vi finner lösningar!

 

Slutligen, stort tack till alla ledare, alla medlemmar för allt ni gör. Det är vi som är och gör föreningen. 

 

 – Vi Tillsammans!

 

Anders Wendel, ordförande

 

Vill du läsa hela nyhetsbrevet hittar du det här.

Extra årsmöte kommer utlysas
2024-04-04 18:36
Foto: KSLS

Styrelsen genomförde den 3 april konstituerande styrelsemöte.

Styrelsen ska inom sig utse vice ordförande, sekreterare och kassör. Tyvärr har ingen av ledamöterna möjlighet att bli vald till kassör.

Det innebär att ordföranden igår bad valberedningen om att ta fram ett nytt förslag till styrelseledamot. När ett förslag föreligger kommer ett extra årsmöte utlysas varvid en ur nuvarande styrelse avgår i förtid och en ny individ väljs in på fyllnadsval, d.v.s en som vill påta sig rollen som kassör.

Vi beklagar att denna situation uppstått dock är det inget som påverkar föreningens dagliga drift.

Ordförande informerade igår kväll revisor samt under förmiddagen den operativa ledningsgruppen.

 

Så fort ett förslag på individ föreligger återkommer vi med dag och plats för det extra årsmötet.

Funktionärsutbildning
2024-03-26 18:45
Foto: KSLS

Nu finns det åter möjlighet att kunna utbilda sig till funktionär inom tävlingssimning.

 

Den 28 april mellan kl. 10.00-14.00


Har du frågor eller önskar anmäler dig så hör du det via: tavlingssektionen@ksls.se 

 

 Tävlingssektionen

Masters-SM
2024-03-24 18:00
Foto: KSLS

KSLS Masters gäng har varit på Masters-SM i Eskilstuna fredag-söndag 22-24 mars. Den här gången var det den vanliga engagerade kvartetten bestående av Maria Norberg, Karin Elmberg, Helena Dahlerus och Maria Winell Evertsson. Samtliga simmade minst fyra individuella lopp och två gemensamma lagkapper.

Karin var i bassängen redan på fredagen och simmade in en guldmedalj på 1500m i åldersgruppen 55-59 år. Karin är som en klocka där hon tickar in på 42-43 sekunder per femtio meter.

Lördagens höjdpunkter var Maria Norbergs två nordiska rekord på 200 och 50 ryggsim i åldersgruppen 60-64 år. Strax efter blev hon sedan av med rekorden då en snabbsimmande Sundsvalls-kompis simmade i heatet efter och i sin tur tog nordiskt rekord. Så kan det bli!

Maria Winell Evertssons höjdpunkt var SM-guldet på 100 bröstsim i åldersklassen 35-39 år och hon var även nöjd med tiden 1,22,16.
Karin tog SM-guld på 200 frisim och bara en stund senare brons-medalj på 200 ryggsim. Glädjande nog avslutade  KSLS med brons i damlagkappen 4x50 frisim i åldersgruppen 200-239 år (snittålder 50 år).

Lördagenkvällen spenderades på kamratmiddagen med övriga simklubbars deltagare. Som vanligt en fantastisk del av helhetsupplevelsen.

Söndagens höjdpunkt var helt klart avslutande medley-lagkappen 4x50m där det med sex hundradelars marginal vanns silver!!!! Tajta växlingar och alla avslutade med härligt fina prestationer där exempelvis Helena simmade över en sekund snabbare på fjärilsträckan än individuell sträcka.
Superkul avslutning på härligt givande helg!

 

KSLS Masters

Crawlkurs
2024-03-18 14:43

Till alla ni som gillar att simma och vill lära sig att simma crawl med bra flow och känsla. 

 

Kursen är vid nio tillfällen varje måndag mellan klockan 20:30-21:30. Kursen startar när vi har fem anmälda deltagare. Gå in på ksls hemsida och anmäl ditt intresse eller ring 0735-335295

 

Passa på att ge dig en inspirerande upplevelse och bekantskap om hur vi kan lära dig att respondera med vattnet.

 

På Ksls hemsida kan du anmäla dig. Du kan också kontakta hans på hans@ksls.se.

 

Varmt Välkomna

Ksls

 
Sponsorer