Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Välkommen till Kristianstads SLS

Bli partner

All info här!

KSLS Webshop

Profilprodukter

Boka plats

till kurser & tävlingar

Nyheter

Ny MedlemsApp - SportAdmin
2024-06-07 17:15
Foto: SportAdmin

Hej,

 

SportAdmin har arbetat fram en ny app både för ledare och medlemmar. I höstas flyttades föreningens ledare över till den nya appen, och nu är det dags för er, våra medlemmar att göra samma övergång.

 

Detta innebär att:
  • Nedladdning av ny app: Ni som är medlemmar kommer idag få information i era nuvarande MedlemsApp om att ni kommer behöver ladda ner och logga in i den nya appen.
  • Ledare får en ny vy i appen: Ni som är ledare kommer få information om att ni nu kan växla mellan ledarvy och medlemsvy i den nya appen.
  • Stängning av gamla MedlemsAppen: Inom några veckor kommer den gamla MedlemsAppen stängas helt för användning av SportAdmin. Det innebär att alla medlemmar och ledare inom KSLS då måste flytta över.
Här finner ni all nödvändig information om den nya appen och hur man laddar ner den!

 

 

 

 

 

 

 

 

Chefstränare och kanslist sökes
2024-05-14 18:45
Foto: KSLS

Chefstränare sökes

 

Är du en engagerad och driven person som tror på att arbeta för alla och tillsammans för att skapa en livslång och samhällsnyttig påverkan? Delar du vår passion för simidrott och om att få utveckla en förening till att erbjuda alternativ för människor med olika ambitioner genom hela livet? Vill du ha en ledande roll i att stötta våra aktiva i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv och dina kollegor genom att arbeta i en satsande förening i nära samverkan med övriga samhället?

 

Vi söker dig som vill vara drivande och ha en ledande roll i utvecklandet av våra aktiva, vår förening, ser möjligheter till tillväxt och som genom att vara en god förebild entusiasmerar såväl arbetsgrupp, medlemmar som samarbetspartners. Vill du vara med och fortsätta utveckla en av nordöstra Skånes största simföreningar inklusive våra senior- och juniorslandslagssimmare? Skicka då in din ansökan redan idag.

 

Mer information om tjänsten hittar du här.

 

Ansökan

Har du frågor om föreningen och dess utveckling är du mycket välkommen att kontakta vår ordförande, Anders Wendel, ordforande@ksls.se.

 

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Är du intresserad ber vi dig därför att skicka din ansökan direkt till HR, Marie B Gulin, på hr@ksls.se eller vid frågor via telefon 070-551 92 52. Vi vill gärna att du skickar med både CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 30 juli 2024 och tillträde sker enligt överenskommelse.

Pressmeddelande - Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap söker bl.a. ny chefstränare
2024-05-14 17:45
Foto: Fotograf Fredrik

Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap har idag påbörjat processen i sökandet av en ny chefstränare i simning. Intill ny chefstränare är på plats kommer övriga tränare säkerställa att träningar- och tävlingar fortgår utan avbrott.

  • Vi söker en chefstränare i simning som kan fortsätta utveckla föreningen inklusive ge våra senior- och juniorlandslagssimmare den träning och coachning de behöver. Sökandet kommer ske såväl via traditionell annonsering som via head-hunting. Tanken är att en ny chefstränare ska vara på plats i mitten av augusti, även om det är optimistiskt säger styrelseordförande Anders Wendel.

Nuvarande chefstränare, Sebastian Marko Varga, Kristianstads Sim- och Livräddningssällskaps väljer att lämna föreningen efter ett erbjudande om annan tjänst vid Helsingborgs Simsällskap.

  • Jag har fått ett erbjudande jag inte kan tacka nej till. Det har varit ett svårt beslut men jag känner att det är en chans i livet, vilket jag inte kan tacka nej till. Jag har verkligen våndats över detta beslut med tanke på våra oerhört duktiga simmare, att jag trivs i föreningen och i Kristianstad, men jag kan inte emotstå frestelsen. Jag önskar föreningen all lycka till och jag kommer verkligen att sakna den dagliga kontakten med simmarna, men som sagt det är en chans jag måste ta, säger Sebastian Marko Varga.
  • En av anledningarna till att jag tackade ja till erbjudandet är att i Helsingborg har de väldigt mycket mer resurser att satsa på simidrotten bl.a. tack vare att simföreningen inte konkurreras ut av kommunen, vilket är fallet här i Kristianstad fortsätter Sebastian.

Sebastian sista arbetsdag är den 4 augusti och formell avtackning sker vid årsmötet 2025. 

  • Sebastian kommer säkerställa att säsongens tränings- och tävlingsverksamhet går i mål, inklusive Olivias Klint Ipsas deltagande i Europamästerskapet. Vi är mycket tacksamma för den tid vi fick, den kunskap och glädje som Sebastian har gett våra simmare och det engagemang Sebastian visat föreningen. Vi har full förståelse för Sebastians val, även om vi tycker det vore bäst för svensk simning att Sebastian stannade kvar hos oss. Vi önskar Sebastian all lycka på sin fortsatta resa, säger styrelseordförande Anders Wendel.

Föreningen söker parallellt efter en ny kanslist då nuvarande, Åsa Bengtsson, efter lång och trogen tjänst aviserat att gå i pension under hösten/vintern.

 

Pressmeddelande

Gratis sommarsimskola
2024-05-09 14:15
Foto: Fotograf Fredrik

Vi arrangerar gratis sommarsimskola under veckorna 24-27 och 31-32 på åtta platser runt om i Kristianstads kommun. I och med att barnen kommer simma varje vardag (ingen undervisning på midsommarafton), två veckor i sträck, så blir simskolan under sommaren extra effektiv.

 

Simskolan veckorna 24-25 och 26-27 genomförs i samarbete med Kristianstads kommun. Anmälan för vecka 24-27 öppnar den 22 maj kl. 09:00. Bokas via Kristianstads Badrikets hemsida

Under veckorna 26-27 bedrivs sommarsimskolan enbart på Kantarellbadet i Åhus och i Kristianstads Badrike.

 

Du kan redan nu säkra din plats för veckorna 31-32. Boka simskola v. 31-32

Först till kvarn!

Helge River Meet - 6 augusti 2024
2024-05-05 15:00
Foto: KSLS

Inbjudan

Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap arrangerar för fjärde året i rad Helge River Meet, den 6 augusti 2024.

 

Vi bjuder in dig till ett aquathlon med företags- och förenings- stafetter, vuxen- och ungdomsklasser och en paraklass. Tävlingen genomförs mitt i vackra och natursköna Kristianstad och dess vattenrike. Vår ambition är att arrangera ett naturskönt motionslopp där vi bidrar till en levande stadskärna.

 

Vi välkomnar nybörjare, motionärer och eliten!

Vårt motionslopp är ett utmärkt tillfälle för företag som vill uppmuntra sina anställda till motion och rörelse.

 

Säkra plats och anmäla dig, ditt företag eller förening redan idag!

Anmälan till: kansli@ksls.se

 
Sponsorer