Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Tävlingsfunktionär och funktionärer
Foto: KSLS

En viktig del i KSLS verksamhet är att kunna arrangera tävlingar på hemmaplan inomhus samt utomhus (Kristianstad/Åhus).

För att detta ska vara möjligt behövs det utbildade tävlingsfunktionärer samt vanliga funktionärer som kan hjälpa till att arrangera en tävling. Att vara funktionär i KSLS betyder inte att man behöver ”ställa upp” på varje tävling utan man deltar på de man kan och vill under året. 

 

För att bli tävlingsfunktionär behöver man gå en endagskurs som hålls regelbundet i Kristianstad i samarbete med närliggande simklubbar. Kursen är uppdelad i en teoretisk del samt en praktisk del. Under teorin får man lära sig de grundläggande tävlingsreglerna i simning samt alla funktioner runt omkring en simtävling. Efter genomförd teorikurs gör man en praktikdel för att bli en godkänd tävlingsfunktionär. Denna praktikdel innebär att man står bredvid en redan utbildad tävlingsfunktionär under 2 st sim tävlingar inom ett halvår efter avslutad teoriutbildning. Praktiken behöver inte göras på en av våra egna tävlingar utan går bra att genomföra på simtävlingar i närområdet. Inga förkunskaper behövs för att gå kursen och bli en tävlingsfunktionär. Orolig för att döma? Var inte det, du kommer inte att döma simningen utan rapportera vidare det du sett till tävlingsledningen som sedan avgör bedömningen om det var rätt eller fel.

 

När man gått teorin och stått bredvid en tävlingsfunktionär vid 2 sim tävlingar så ansöker man om ett tävlingsfunktionärskort som man har med sig på de tävlingar man sedan står på framöver.

 

KSLS står för utbildningskostnader samt lunch och fika vid utbildningstillfället.

Om du vill veta mer eller om du vill anmäla dig till en av våra kurser vänligen kontakta oss på: foraldrasektionen@ksls.se

 

Är du redan tävlingsfunktionär och vill gå vidare till att bli distriktsfunktionär så kommer utbildning till sådan också att utannonseras här.

 

Alla aktuella tävlingsfunktionärsutbildningar i Skåne hittar ni på Skånesimshemsida: http://www.skanesim.se

 

Övriga funktionärer

Övriga funktionärer som behövs för att arrangera en simtävling är bla: Byggargrupp som hämtar och lämnar stolar på arenan, arrangerar skrivbord, simplattor i simhallen, sätter ut flaggor, papperskorgar, skriver ut heat-listor, delar ur priser, bokar lunchrestaurang till gästande klubbar, fikapersonal som fixar kaffe och frallor till tränare och tävlingsfunktionärer, försäljare som säljer lotter, mössor, t-shirts.

 

Ett roligt och socialt ideellt arbete som bygger på att föräldrar och simmar barn hugger i och drar sitt strå till stacken.

 
Sponsorer