Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Om Simiaden

Simiaden är en tävling för simmare som är klara med Morgondagarnas och är redo för att ta nästa steg i karriären. Tävlingen går en gång på hösten och en gång på våren. På våren är det uppdelat i en distriktsfinal, där alla som vill får vara med, och en regionsfinal som man måste kvala till (top 18 i Skåne). Distriktsfinalen brukar gå i april och regionsfinalen går i maj. De olika distrikten genomför tävlingen samma helg över hela Sverige. I Skåne är det Skånesim som fördelar var de olika distriktsfinalerna ska avgöras liksom regionsfinalen.


Åldersklasserna är 13, 12, 11 samt 10 år och yngre. 12- och 13-åringar simmar som längst 400m frisim och som kortast 50m fjäril. Den yngsta klassen tävlar i 50m i alla grenar utom fjäril som är 25m. De två andra klasserna tävlar i 100m på alla simsätt utom fjäril där sträckan är 50m.


Simiadens huvudmål är att:


  • vara en utbildningstävling för såväl simmare som simmarfamiljer. 
  • kvantitativt säkerställa distriktens och regionernas återväxt. 
  • fungera som svensk simnings rekryteringstävling för barn.  
  • använda tävlingen som ett forum där Svensk Simidrott marknadsförs och presenteras.

KSLS satsar alltid för att deltaga med många lagkappslag på Simiaden. Här gäller inga kvaltider. Är flera av våra lag anmälda i samma gren, så gäller att de fyra snabbaste simmar i lag 1 osv. Vi tittar både på personliga rekord och dagsform vid laguttagningarna. Oftast sker laguttagningarna på plats.

 
Sponsorer