Anmälan till våra kurser!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads SLS
Vi, tillsammans

Gratis Baddare med Sparbanken Skåne
Vattenvana är otroligt viktigt! Och bubbla är kul! Foto: Fotograf Fredrik

Genom ett samarbete med Sparbanken Skåne får 180 barn (födda 2019, 2018 & 2017) möjlighet att gå i simskola Baddaren kostnadsfritt under våren och hösten 2023. Baddaren är den första nivån i simskolan och skapar vattenvana hos barn i olika åldrar.

 

Simskola Baddaren kommer att pågå i två omgångar under vårterminen och en under höstterminen och den första perioden startar vecka 2, varje omgång är 10 tillfällen. Kristianstad Sim och livräddningssällskap (KSLS) är glada och stolta över att ha fått den här möjligheten till ett livsviktigt samarbete med Sparbanken Skåne.

 

- Det är fantastiskt att kunna få erbjuda 180 barn gratis simskola. Vi som förening vill förutom att skapa rörelseglädje också bidra till att simkunnigheten ökar i vårt område. När vi fick den här möjligheten att samarbeta med Sparbanken Skåne så tvekade vi inte en sekund, säger Anders Wendel, ordförande i KSLS. 

 

Sparbanken Skåne vill bidra till ökad simkunnighet och vattenvana hos barn eftersom det är något de flesta har nytta av hela livet.

- Simkunskap är livsviktig kunskap som egentligen inte ska behöva vara en kostnadsfråga för någon familj.  Vi har kört simskoleprojektet i Hässleholm tidigare och är mycket glada för att vi nu kan ta det vidare i Kristianstad. Som sparbank vill vi bidra till att barn och unga kan fortsätta utvecklas som individer, säger Gunilla Bengtsson, bankchef på Sparbanken Skåne.

 

Banken använder stora delar av sitt överskott till att investera i initiativ som gör nytta och ökar livskvalitén för skåningar vilket sker i samarbete med bankens ägarstiftelser. Läs mer om hur Sparbanken Skåne investerar här.

 

 

 
Sponsorer